opc_loader

Wensenlijst

Maak je eigen gezicht masker van klei

Maak je eigen gezicht masker van klei

Verander je badkamer in een schoonheidssalon en maak je eigen klei (gezicht) masker!!

Ik vind niets zo heerlijk als me laten verwennen bij mijn liefste schoonheidsspecialiste. Maar eerlijk is eerlijk, ik kom daar maar twee keer per jaar als ultiem verwen moment.

In dit blog vertel ik je hoe je heel makkelijk een klei gezichtsmasker maakt, afgestemd op je eigen huid.

Zo heb je wel de luxe van een heerlijke verzorging maar zonder dat je daar de deur voor uit hoeft te gaan. Thuis genieten tussen bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste door.

Een klei gezichtsmasker maken is heel gemakkelijk te maken en je hoeft niet super veel ingrediënten aan te schaffen voor een mooi resultaat.

In dit blog geef ik je een overzicht van een aantal klei maskers. Maak een keuze die het beste is voor je eigen huid of waar je op dit moment zin in hebt.

Klei onttrekt onzuiverheden uit je huid en bevat heel veel voedende mineralen. Je kunt het masker wekelijks gebruiken. Vaker is niet nodig voor een zachte huid.

Wat heb je nodig:

-Water of hydrolaat

-Kommetje van porselein, glas of hout  (niet van metaal) 

-Lepeltje (niet van metaal) 

-Klei afgestemd op je eigen huidtype

Eventueel kun je nog wat extra’s toevoegen:

Bijvoorbeeld een zachte olie zoals Jojoba olie of Abrikozenpit olie. Of een druppeltje etherische olie zoals lavendel.

Let op! Een etherische olie kan je huid ook irriteren. Dus bij twijfel niet doen en ook niet veel toevoegen.

In plaats van water zou je een hydrolaat kunnen toevoegen. Een voorbeeld is een kamille hydrolaat. Kamille heeft een anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking. Dat kan helpen bij een gezonde mooie huid. De inhoud stoffen van de plant geven hun kracht af aan het water en zo wordt t water een extra verzorging. 

Kook water en haal het van het vuur. Voeg kamille toe en laat het water afkoelen. Zeef de kamille uit het water. Wat teveel is als kleimasker kun je gebruiken als een heerlijk kopje thee ?.

Stem je klei masker af op je eigen huid. Ik beschrijf hier een aantal soorten klei en voor welk huidtype ze geschikt zijn. 

Witte klei/ Kaoline klei: De mildste en meest gangbare klei, die geschikt is voor alle huidtypes en ideaal voor gevoelige of geïrriteerde huid.

Groene klei: Voor normale tot vette huid/acnehuid. Dit is de klei met het hoogste absorptievermogen: hij zuigt als het ware de meeste onzuiverheden uit de huid. 

Rode klei: Geschikt voor droge tot zeer droge of gevoelige huid.

Roze klei: Voor de gevoelige of snel geïrriteerde huid.

Ghassoul klei: Geschikt voor alle huidtypes.

En dan nu aan de slag met het maken van het masker!

1. Meng gelijke delen klei en water (of hydrolaat) met een houten of plastic vork in je kommetje. In totaal is twee tot drie eetlepels  voldoende.

2. Goed roeren totdat je een homogene massa krijgt. Voeg klei toe als het mengseltje te vloeibaar is of water/hydrolaat als het je te droog lijkt. 

3. Voeg eventueel een extraatje toe: 0,5 tot 1 tl olie naar keuze en een druppeltje etherische olie.

4. Voeg nog vloeistof toe als je masker te droog is of klei als het te nat is. Het is de bedoeling dat het enkele minuten op je gezicht kan blijven plakken, dus het mag zeker niet te vloeibaar zijn.

Hoe te gebruiken:

1. Smeer met je vingers, kwastje of achterkant van een lepeltje het kleimasker enkele millimeters dik op je kin, voorhoofd en neus. Iets dunner op je wangen en slapen. Wees voorzichtig rond je ogen. 

2. Laat de klei 5 tot 10 minuten zitten. Zodra de dunner gesmeerde delen beginnen op te drogen, spoel je masker met veel lauwwarm water af. Let op! Wacht niet tot alles uitgedroogd is. Dat vermindert de werking van de klei en kan een trekkerig gevoel geven en roodheid veroorzaken. Heb je een erg gevoelige huid? Wacht dan zeker niet te lang met afspoelen. Hou dan ongeveer 5 minuten aan.

3. Als je alle restjes afgespoeld zijn met lauwwarm water en eventueel een toefje zeep van B-Natural. Spoel je je gezicht nog even af met koud water om de poriën te sluiten. 

4. Breng als laatste een hydraterende crème of wat huidolie aan. En heb je een droge huid? Probeer dan eens de zachte en voedende balsem van B-Natural.

Als extraatje zou je ook nog een heerlijk stoombadje kunnen maken voordat je het klei masker aanbrengt. Stoom opent je poriën waardoor de werking van het masker nog beter zal zijn. Kook een beetje water en voeg daar eventueel wat gedroogde bloemblaadjes en/ of een druppeltje etherische olie aan toe. 

Bijvoorbeeld lavendel of rozemarijn. Houdt je gezicht boven de dampende kom en leg een handdoek over je hoofd. Ontspan even heerlijk een minuutje of vijf. Breng daarna het kleimasker aan.

Geniet heerlijk van je beauty moment! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.