opc_loader

Wensenlijst

De betrouwbaarste zeep begint bij de beste ingrediënten
Alle ingrediënten van de B-Natural-zepen zijn verantwoord en gecertificeerd. Zoveel mogelijk maak ik gebruik van biologische producten. De natuur en onze planeet zijn mij zeer dierbaar, daarom hou ik - waar ik kan - rekening met het kopen van eerlijke grondstoffen. Niet alleen tijdens het productieproces, maar ook bij de verzending van de zepen. 

Bij de bereiding en samenstelling werk ik samen met gepassioneerde professionals zoals een fantastische chemicus. Zij heeft jarenlang ervaring met cosmetica en zepen. Door samen te werken kunnen we de mooiste zepen en verzorgingsproducten samenstellen voor alle huidtypes. Zelfs voor de huid die extra ondersteuning nodig heeft. Want een zeep moet mooi, voedend en natuurlijk zijn, maar het is ook mijn missie om aandacht te besteden aan de gevoelige huid die extra ondersteuning nodig heeft zoals bij eczeem, psoriasis en acne. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe vervelend eczeem kan zijn. Een gevoelige, constant jeukende huid. Dat raakt me enorm. Vandaar dat ik ook voor die mensen wat wil betekenen.

Wat zit er in de B-Natural-zeep?

Basisingrediënten
Olijfolie: 
Deze olijfolie is geschikt voor alle huidtypen. Het houdt de huid jong, zacht, soepel en zorgt voor vochtbalans. En bevat veel verschillende vitamines en mineralen. Wat ook fijn is: olijfolie beschermt tegen vroegtijdige veroudering.

Palmolie: Uiteraard gebruikt B-natural alleen volledig verantwoorde palmolie. Er wordt alleen gebruikgemaakt van getraceerde, exploratievrije, duurzame en gecertificeerde palmolie. Voor je huid heeft palmolie veel voordelen. Een meerwaarde dus voor je gezondheid. Door een bewuste en verantwoorde manier van gebruik is het mogelijk om in de zepen en verzorgingsproducten palmolie toe te voegen. Het is een krachtige antioxidant die je haar en huid heelt van huidbeschadiging. Het werkt als een intensieve conditioner en moisturizer. In de zepen zorgt de palmolie voor hardheid van de zeep waardoor deze niet te zacht is en gaat drijven op je zeepschaaltje. Hierdoor gaat de zeep nog langer mee en blijft de zeep mooi tot het laatste stukje.

Kokosolie: Kokosolie voedt je huid en werkt antibacterieel. De beschermende laag van de huid blijft intact. Je huid droogt niet uit en zorgt voor een heerlijk schuimende zeep.

Cacaobutter: Deze gebruik ik om de huid zacht en soepel te houden en is de ultieme vocht inbrengende boter. Het werkt uitstekend tegen een droge en vochtarme huid, omdat cacaobutter vocht inbrengt, verzacht en beschermt. Het is ook een natuurlijke bron van vitamine E. Dit is een antioxidant: het beschermt je cellen in je lichaam tegen vrije radicalen.

Castorolie: Deze olie staat bekend om de reinigende en voedende werking. Zo wordt castorolie aangeraden bij een droge (en ook verouderde) huid. De olie heeft een reinigende werking doordat het de poriën vrij maakt van bacteriën. Het ondersteunt en herstelt je huid.

B-Natural voegt verschillende soorten klei en natuurlijke pigmenten toe aan de zepen. Deze zorgen voor extra voedende eigenschappen, maar ook voor een mooie, zachte kleur en een unieke uitstraling van de zepen.

Dode zee klei: Dode zee klei bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. De concentratie is 7 keer hoger dan klei uit andere zeeën en oceanen. Bovendien is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger. Deze unieke samenstelling is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen. De mineralen werken ontspannend en kalmerend voor de huid. De vochthuishouding van de huidcellen verbetert. Je huid wordt gladder en zacht.

Vulkanische (as)klei: Het aanbrengen van vulkanische klei op de huid zorgt voor een kalmerend effect en geeft extra herstellende energie aan de huidoppervlakte waardoor de huid er jonger gaat uitzien. De klei heeft ook een uitzonderlijke capaciteit om gifstoffen in de huid en onzuiverheden in de poriën van de huid te neutraliseren.

Groene klei: Deze klei heeft een ontstekingsremmende werking. Het reinigt, ontgift, verzorgd en verzacht je huid. 

Chassoul klei: Een vulkanische klei die wordt gevonden in het Atlasgebergte. De naam komt van het woord ‘ghassala’ dat ‘wassen’ of ‘wegwassen’ betekent. Deze klei wordt in Marokko veel gebruikt. Je lichaam insmeren met deze klei is vaak een onderdeel van het hammamritueel. De klei is rijk aan de mineralen silica, magnesium, kalium en ijzer. De klei reinigt je huid op een milde manier en helpt een droge en ruwe huid te verzachten. Verfijnt de poriën en verbetert elasticiteit.