opc_loader

Wensenlijst

Maak je eigen handzeep

Maak je eigen handzeep

Steeds vaker krijg ik de vraag of B-Natural ook vloeibare zeep heeft. Alhoewel ik zoveel mogelijk plastic vrij wil aanbieden snap ik dat het fijn is om op sommige plekken een zeeppompje te hebben staan. Denk bijvoorbeeld in de keuken, toilet of het wasbakje in je badkamer.

Achter de schermen wordt er dan ook heel erg druk gewerkt om de meest zalige vloeibare lichaam en gezicht zeep te maken! Er zijn nogal wat eisen maar als de zeep klaar is wordt het ook wel enorm genieten voor je huid. Ik ben er zelf zo enthousiast over dat ik eigenlijk niet kan wachten. 

Voor nu ben ik voor jullie op zoek ben gegaan naar een mooie tussenoplossing. Zero waste, geen chemische toevoegingen, goedkoop en simpel - een DIY handzeep. Super lief voor je huid en hygiënisch. Perfect lijkt me.

Wat heb je nodig:

1 liter gekookt water 

40 gram zeep (je kunt het makkelijkste raspen met de blokken van B-Natural zepen. Maar heb je een andere zeep kan het natuurlijk ook)

1 eetlepel glycerine

rasp + keukenweegschaal + (eventueel) staafmixer

Als extra optie een theelepel/ paar druppeltjes etherische olie (neem wel goede olie! dit omdat anders je huid ook kan reageren op etherische olie)

Een super leuk zeeppompje naar eigen keuze

en 5 minuten tijd. Tip: maak het eerste deel in de avond, kun je de pan laten staan en de zeep heeft een nacht nodig om een mooie handzeep te worden.

Hoe maak je vloeibare handzeep:

Zet de pan op het vuur met 1 liter water en breng aan de kook. Rasp ondertussen de zeep. Voeg de rasp en de glycerine toe aan het kokende water, zet de hittebron uit. Roer goed door zodat de zeep oplost. Laat de pan staan tot de volgende ochtend. De zeep is dan afgekoeld,vloeibaar en romig als je de B-Natural zeep gebruikt.

Bij een andere zeep kan deze dik en stevig worden, een soort gelei achtige constructie. Maak het fijn met de staafmixer of roer even flink door. Je hebt nu een zachte vloeibare handzeep. Voeg eventueel wat druppeltjes etherische olie toe en vul je zeeppompje, klaar!:) 

Gebruik:

Neem wat zeep uit het pompje. Wrijf dit over je handen. Daarna afspoelen met water.

Je DIY zeep is een stuk goedkoper dan de vloeibare zeep in de winkel en je kunt het zeeppompje weer vullen als het leeg is, zo is er minder verspilling en plastic in je afval.

Veel plezier met maken!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.