opc_loader

Wensenlijst

Bijvoet & Lijsterbes

Ingrediënten:

Bijvoet, Roos, Kamille en Calendula infuus

olijfolie, kokosolie en cacaoboter

E.O; lavendel en neroli

c.a. 100 gram 

Geschikt voor de meest gevoelige en droge huid.

10,45
cadeauverpakking
Kleur

100% Natuurlijk
Pure verzorging
Eigen productie

Zet op wensenlijst
Beschrijving

Een zeep waar ik als Herborist heel erg blij van wordt. Door de toevoeging van de Bijvoet en de Lijsterbes is het een heerlijke kruidenzeep.

Om jezelf of iemand anders extra liefde en kracht te geven. Voel de energie van de planten en geniet extra van je douche of bad ritueel.

Bijvoet ; Artemisia vulgaris L.

De botanische naam Artemisia refereert naar de godin Artemis, wat wijst op de goddelijke oorsprong ervan. (Bijvoet is een vrouwelijk kruid)

"Godin van de wilde landen, die ook de leiding heeft over materiële en symbolische passages", "oude minnares van wilde dieren; ze jaagt op ze, maar beschermt ze ook tegen mensen, evenals tegen de hele wilde natuur die het intact houdt, zoals het van plan is zo te blijven.”

Bijvoet is heilig bij verschillende culturen en werd beschouwd als een van de oudste planten. Met name werd aangenomen dat het een plant was die bescherming bood aan mensen. Ooit was het gebruikelijk om een vleugje Bijvoet over de deuropening te hangen - of als wierook te verbranden. Ook nu nog maken mensen vaak een smudge van Bijvoet om je aura te zuiveren - en om ziekte en boze geesten weg te houden van het huis.

Bijvoet is ook wel bekend als het heksenkruid en door sommigen passend hernoemd tot ‘cronewort’. Historisch gezien werd het geplaatst bij de deur van de plaatselijke heks, genezer en vroedvrouw. Het werd ook gebruikt als symbool dat aan de deur zou hangen of buiten zou worden geplant.

Deze plant heeft de titel “moeder van kruiden” verdiend voor het gebruik bij de behandeling van vrouwelijke voortplantingsstoornissen en voor het reguleren van menstruatiecycli. 

Sommige mensen noemen het 'de oude vrouw' en beschouwen het als een manifestatie van voorouderlijke wijsheid en vrouwelijke kwaliteiten.

Bijvoet als kracht gevende plant; Men geloofde dat de Bijvoet kracht en sterkte verschafte. Het sap van de Bijvoet geeft een persoon die zijn ledematen ermee instrijkt grote kracht. Plinius de Oudere (77 n chr.) zei dat Artemisa, aan de voeten gebonden, de wandelaar voor moeheid beschutte. Dit volksgeloof was algemeen bekend bij de Romeinen en ook in de middeleeuwse geneeskunstige literatuur werd het benoemd. Sommige mensen droegen een takje Bijvoet in het knoopsgat om de drager te beschermen.

Lijsterbes; Sorbus

De Lijsterbes is in de Germaanse cultuur verbonden met de God van de bliksem. Het zou liggen aan de rode kleur van de bessen ( rood= vuur/ bliksem). De Engelse naam van Lijsterbes is “Rowan-tree”. Dat wordt in verband gebracht met het Oudnoorse “runa”(tover); het was dus een boom die men tegen betovering gebruikte. Van de boom sneed men de runen- of toverstaafjes.

Magisch gezien is de lijsterbes een sterke beschermer. Het is één van de heilige bomen. Zijn belangrijkste eigenschap is bescherming en het geven van kracht.
Wanneer je een stuk lijsterbeshout bij je draagt, zal je psychische kracht toenemen en zal je beschermd zijn.

Men maakte een ketting van Lijsterbes. Deze zit ook om de zeep heen in een rood scharlaken draad. Vroeger zei men dan het volgende versje:

“Lijsterbes en scharlaken draad,

Waarborg mij tegen tegenslag en kwaad.

Bescherm mij goed van vroeg tot laat”.

Extra informatie

De zeep is dermatologisch getest en dierproefvrij. Wel getest op vrienden en familie:)

Alle ingrediënten van de B-Natural zepen zijn verantwoord en gecertificeerd. Zoveel mogelijk maak ik gebruik van biologische producten. De natuur en onze planeet zijn mij zeer dierbaar, daarom hou ik - waar ik kan - rekening met het kopen van eerlijke grondstoffen. Niet alleen tijdens het productieproces, maar ook bij de verzending van de zepen. Er worden geen dierlijke vetten gebruikt. De zeep bevat geen kleurstoffen, alcohol, parabenen of siliconen. Ook gebruik ik geen agressieve sulfaten (SL(E)S) en schuimverbeteraars.

Alle zepen worden handgemaakt en hebben daardoor hun eigen karakter.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items