opc_loader

Wensenlijst

St.Janskruid en Duizendblad

Voor heling, bescherming en een zonnig humeur.

Ingrediënten:

St.Janskruid en Duizendblad infuus. Als topping duizendblad-blaadjes, calendula blaadjes en rozen blaadjes.

olijfolie, kokosolie en cacaoboter

E.O; Met etherische olie van lavendel, eucalypthus en sinaasappel. 

c.a. 100 gram 

Geschikt voor de meest gevoelige en droge huid.

10,45

cadeauverpakking

Kleur

100% Natuurlijk
Pure verzorging
Eigen productie

Zet op wensenlijst
Beschrijving

🌿 Sint-Janskruid - Hypericum perforatum.

Inhoudstoffen: hypericine, pseudohypericine, hyperforine, flavanoïden, xanthonen, phenolische carboxylzuren, etherische olie, carotenoïden, alkanen, chloroglucinol carotenoïden en phytosterolen.

Het is een kruid dat vooral gekend is om zijn anti-depressieve en anti-virale werking.

Andere toepassingen zijn ook cosmetisch of als kleurstof. Als je de bloemen in je vingers fijn knijpt dan kleuren je vingertoppen rood. Als je een oliemaceraat maakt, om erna eventueel zalf van te maken geeft die ook een zacht rode gloed. Een balsem kun je toepassen op snij- en schaaf- wondjes, littekenpijn, sportblessures, spier- en reumatische gewrichtspijnen, zenuwpijnen en zelfs op winterhanden en -voeten.

Spiritueel wordt de plant geassocieerd met bescherming, genezing en geluk. St. Janskruid wordt vaak gebruikt in rituelen en amuletten om negatieve energie af te weren en positieve energie aan te trekken.

Ze wordt gebruikt bij het vieren van midzomerfeesten en de zonnewende, waarbij St.Janskruid symbool staat voor de overwinning van het licht op de duisternis. St.Janskruid brengt de vreugde van het licht en de vruchtbaarheid van de natuur samen.

Voor het ecosysteem is St.Janskruid ook geweldig! De gele bloemen trekken veel bijen en vlinders aan, waardoor de plant een belangrijke rol speelt in het bevorderen van bestuiving en het behoud van de biodiversiteit.

Kleine voetnoot😊:

Voor iedere andere vorm van verwerking die je zelf thuis wilt maken: Doe eerst navraag bij vakmensen. Dit omdat St.Janskruid mogelijke interacties heeft met bepaalde medicatie. Hierdoor kan de hiervan afgebroken worden. Bijvoorbeeld bloedverdunners, hartmedicatie, epilepsie, de pil en nog een waslijst. Dus maak niet zomaar een tinctuur op eigen houtje:). Ondanks haar anti-depressieve werking kan zij niet zomaar gecombineerd worden met andere anti-depressiva.

En.. Na toepassing van St.Janskruid op de huid door een balsem of zalf geen blootstelling aan de zon!! Door de hypericine in het kruid, kan deze de huid lichtgevoelig maken. Dus ook geen zonnebank of mensen die bv een bestraling volgen. Die gebruiken een balsem of zalf dan ook beter niet! Gebruik een olie of zalf in de avond voor het slapen gaan.

In deze zeep is slechts enkel in het infuus gebruik gemaakt van St.Janskruid, een zeer milde vorm, waardoor deze geen contra-indicaties geeft. Dit komt ook door de manier waarop zeep wordt gebruikt; zeep spoel je weer van je huid :)

🌱 Duizendblad (Achillea L)

Meestal wit van kleur maar soms roze.Je herkent de plant aan de blaadjes die lijken op duizend blaadjes als 1 blaadje.

Duizendblad is bloedstelpend en wond-helend. Deze eigenschappen heeft de plant te danken aan de looistoffen die het bevat.

Het is ook een bittermiddel dat gebruikt wordt bij maagstoornissen, gebrekkige eetlust en moeilijke spijsvertering.

Duizendblad wordt veel gebruikt bij menstruatie problemen, zoals pijn, het uitblijven van de menstruatie.

Duizendblad beschermt degene die de plant bij zich draagt. Als je voornemens bent om te trouwen: een bosje duizendblad in je huwelijks decoratie zorgt ervoor dat de liefde minstens 7 jaar duurt.

Duizendblad werd ook gebruikt om het kwaad en alle negativiteit te verdrijven.

Extra informatie

Zeep puur natuur, natuurlijke ingrediënten voor jou en de planeet.

Olijfolie; Houdt je huid jong, zacht, soepel en zorgt voor vochtbalans. Het bevat veel verschillende vitamines en mineralen. Wat ook fijn is: olijfolie beschermt tegen vroegtijdige veroudering.     

Kokosolie; Kokosolie voedt je huid en werkt antibacterieel. De beschermende laag van de huid blijft intact. Je huid droogt niet uit en zorgt voor een heerlijk schuimende zeep.

Cacaobutter; is de ultieme vocht inbrengende boter. Het werkt uitstekend tegen een droge en vochtarme huid. Het is ook een natuurlijke bron van vitamine E. Dit is een antioxidant: het beschermt je cellen in je lichaam tegen vrije radicalen.

Wil je meer informatie over de ingrediënten en wat die voor je huid doen? Neem gerust een kijkje op de ingrediënten pagina van deze site

De zeep is dermatologisch getest en dierproefvrij. Wel getest op vrienden en familie:)

Alle ingrediënten van de B-Natural zepen zijn verantwoord en gecertificeerd. Zoveel mogelijk maak ik gebruik van biologische producten. De natuur en onze planeet zijn mij zeer dierbaar, daarom hou ik - waar ik kan - rekening met het kopen van eerlijke grondstoffen. Niet alleen tijdens het productieproces, maar ook bij de verzending van de zepen. Er worden geen dierlijke vetten gebruikt. De zeep bevat geen kleurstoffen, alcohol, parabenen of siliconen. Ook gebruik ik geen agressieve sulfaten (SL(E)S) en schuimverbeteraars.

Alle zepen worden handgemaakt en hebben daardoor hun eigen karakter

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items