opc_loader

Wensenlijst

Entgen & Aleyda

Ingrediënten:

Kamille infuus, olijfolie, kokosolie en cacaoboter

E.O; lavendel en neroli

c.a. 100 gram 

Geschikt voor de meest gevoelige en droge huid.

11,00

cadeauverpakking

Kleur

100% Natuurlijk
Pure verzorging
Eigen productie

Zet op wensenlijst
Beschrijving

Het begon tijdens mijn opleiding tot Herborist met een grapje, een losse opmerking, een plagerij; “Nu word je dan officieel heks”.

Met een glimlach nam ik dat aan, of ik zei het zelf; “Ik word Heks”.

In eerste instantie besefte ik niet dat dit later een hele andere betekenis zou krijgen voor mij…

Deze zeep maakte ik speciaal als eerbetoon aan alle Heksen. In de zeep zijn kruiden verwerkt die zij allen hebben gekend en vast ook gebruikt.

Op de zeep zitten allemaal geneeskrachtige kruiden. Boerenwormkruid, Duizendblad, Hondsroos, Brandnetel, Kamille, Rode Klaver, Sint Janskruid, Jacobskruiskruid, Wilde Peen, Braam, Wilg. De kruiden zijn geplukt rond Midzomer omdat de kruiden dan de meeste zonkracht hebben. Daarna stuk voor stuk gedroogd. 

Het water component maakte ik van een Kamille infuus. Kamille is een kruid met een heel breed werking spectrum. Dat betekent dat het voor heel veel klachten en kwalen te gebruiken is. Kamille wordt ook wel gezien als ‘de moeder van alle geneeskruiden’. Het geeft aan de zeep naast helende inhoud stoffen ook een zachte kleur zoals een ochtend-zonnetje kan zijn. 

De geur is met E.O van Lavendel en Neroli. Deze combinatie met Kamille maakt de geur van de zeep vol en zacht, zowel kalmerend als opbeurend. 

Gemaakt van heerlijke ingrediënten:

Olijfolie; Houdt je huid jong, zacht, soepel en zorgt voor vochtbalans. Het bevat veel verschillende vitamines en mineralen. Wat ook fijn is: olijfolie beschermt tegen vroegtijdige veroudering.

Kokosolie; Kokosolie voedt je huid en werkt antibacterieel. De beschermende laag van de huid blijft intact. Je huid droogt niet uit en zorgt voor een heerlijk schuimende zeep.

Cacaobutter; is de ultieme vocht inbrengende boter. Het werkt uitstekend tegen een droge en vochtarme huid. Het is ook een natuurlijke bron van vitamine E. Dit is een antioxidant: het beschermt je cellen in je lichaam tegen vrije radicalen.

Extra informatie

"Where there’s a witch. 

There’s a way”

Susan Smit

Dit is een van mijn persoonlijkste zepen tot nog toe. Ik schreef er een blog over dat je kunt lezen onder " Blog" .

De zeep is dermatologisch getest en dierproefvrij. Wel getest op vrienden en familie:)

Alle ingrediënten van de B-Natural zepen zijn verantwoord en gecertificeerd. Zoveel mogelijk maak ik gebruik van biologische producten. De natuur en onze planeet zijn mij zeer dierbaar, daarom hou ik - waar ik kan - rekening met het kopen van eerlijke grondstoffen. Niet alleen tijdens het productieproces, maar ook bij de verzending van de zepen. Er worden geen dierlijke vetten gebruikt. De zeep bevat geen kleurstoffen, alcohol, parabenen of siliconen. Ook gebruik ik geen agressieve sulfaten (SL(E)S) en schuimverbeteraars.

Alle zepen worden handgemaakt en hebben daardoor hun eigen karakter.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items