opc_loader

Wensenlijst

Huishoudzeep

Biolologische huishoud/handzeep.

Gemaakt volgens een eeuwenoud recept en extra mild voor je handen door toevoeging van vitamine E

Een dik blok van ca 135 gram voor 101 huishoudklusjes

9,95

cadeauverpakking

Kleur

100% Natuurlijk
Pure verzorging
Eigen productie

Zet op wensenlijst
Beschrijving

Met één stuk zeep heb je genoeg voor verschillende schoonmaak klussen.

Super leuk en handig om op een milievriendelijke manier te kunnen schoonmaken.

De zeep is biologisch afbreekbaar en vegan.

Denk aan het schoonmaken van kleding of met een schuurspons een schuimpje maken voor allerlei klusjes.

Extra informatie

Voor het schoonmaken van kleding kun je heel gemakkelijk je eigen wasmiddel maken met deze zeep.

Zelf gebruik ik deze zeep al een hele tijd en met dit recept heb je super snel en gemakkelijk een milieuvriendelijk, biologisch en zacht wasmiddel voor je kleding. Met één stuk zeep kun je vier tot 5 maal anderhalve liter wasmiddel maken dus je kunt maandenlang vooruit!

Hierbij twee recepten voor bonte en witte was:

Voor Bonte was: Neem een lege anderhalve liter fles. Breng anderhalve liter water aan de kook. Bij koken de hittebron uitzetten. Rasp 48 gram zeep. Los dit op in het water door zachtjes te roeren. Laat dit afkoelen. Voeg eventueel 36 druppels etherische olie toe voor een zachte geur.

Voor Witte was: Neem een lege anderhalve liter fles. Breng anderhalve liter water aan de kook. Bij koken de hittebron uizetten. Rasp 48 gram zeep. Voeg de rasp samen met 24 gram soda toe aan het water, roer zachtjes totdat alles is opgelost. Laat dit afkoelen. Voeg eventueel 26 druppels etherische olie toe voor een zachte geur.

Zelf maak ik het wasmiddel vaak in de avond en laat t een nachtje staan. De volgende dag voeg ik de etherische olie toe en kan ik een wasje draaien :) 

Doordat ik gebruik maak van etherische olie is de geur een stuk zachter en subtieler dan de synthetische parfumgeuren van de meeste andere wasmiddelen. Zelf vind ik dat heel fijn. Voor mensen met een gevoeligheid voor wasmiddel is dit dus ook een perfecte oplossing. Je zou zelfs de etherische olie achterwege kunnen laten. 

Voor vlekken of kragen die wat extra aandacht nodig hebben kun je de huishoudzeep nat maken en rechtstreeks aanbrengen op de plek waar nodig is.

Laatst bekeken items
9,95