opc_loader

Wensenlijst

Vlier & Kamille

Een verzorgende en helende zeep voor een zachte huid en helende energie.

Met etherische olie van kamille voor ontspanning en balans.

Ingrediënten:

Vlier infuus

olijfolie, kokosolie en cacaoboter

E.O; kamille

c.a. 100 gram 

Geschikt voor de meest gevoelige en droge huid.

10,45

cadeauverpakking

Kleur

Uitverkocht

100% Natuurlijk
Pure verzorging
Eigen productie

Zet op wensenlijst
Beschrijving

De Vlier, Sambucus Nigra, was voor mij als herborist en heks wel een van de eerste bomen waar ik verliefd op werd. Ze heeft het namelijk allemaal! 

Eetbaar, helende eigenschappen en magie.

De boom trakteert je op een schitterende zachte bloesem die daarna overgaat in besjes. Ook voor insecten en vogels een feest. 

De vlier werkt antibacterieel en antiviraal. Met name als je last hebt van griep. De vlier versterkt je immuunsysteem in zijn algemeenheid, zowel de bloemen als de bessen.

Een van de eerste dingen die ik maakte als herborist was wel vlierbloesem siroop. Niet alleen heerlijk om te drinken maar ook super gezond. 

Maar ook voor je huid is vlier een liefdevolle genezer: verzachtend en ondersteunend bij een onrustige of droge huid. Het watercomponent in de zeep is gemaakt van een infuus van vlier. Op die manier zijn alle helende inhoud stoffen van de vlier opgelost in het water. En met dat water maakte ik naast voedende oliën de zeep.

De zeep heeft een zacht botergele gloed, zoals het stuifmeel van de vlier.

Daarnaast voegde ik de etherische olie van kamille toe. Kamille is helend en laat jou en je huid  ontspannen en tot rust komen.

De vlier heeft ook een magische werking: De vlier is een levensboom, verbonden met de cyclus van leven en de dood. De vlier verdient veel respect. Mocht je de boom willen snoeien dan alleen indien dat heel hoognodig is. En het dient gepaard te gaan met de nodige beleefdheden. Een boom kappen brengt ongeluk.

De vlier was voor boeren een voorspeller van weer en oogst van de gewassen. Zo lazen zij aan de vlier of het een strenge winter zou worden.

Een vlier bij ingang van je huis geeft bescherming. Mocht je geen plek hebben voor een hele boom dan kun je ook een aantal takjes bij de ingang van je deur hangen.

Vroeger werd de vlier ook gebruikt om een ziekte over te nemen. Men bond bijvoorbeeld een lapje stof aan de tak. Je kon dan een zelfgemaakte spreuk opschrijven; wie je bent, waar je vanaf wilt en met een ‘dikke dankjewel’ aan de vlier. 

Als er iemand gestorven was plantte men vaak een vlier bij het graf. Als de vlier het jaar erop dan bloeide was het een teken dat de overledene goed was aangekomen in het hiernamaals.

Er wonen veel entiteiten in de vlier. Als je slaapt onder een vlier dan kom je bij de Elfenkoning of andere wezens. Naderhand is het goed een offer achter te laten zoals bijvoorbeeld een stuk fruit. 

Er zijn nog veel meer verhalen over de vlier. Ik nodig je dan ook van harte uit om er meer van op te zoeken als je dat leuk vindt.

Extra informatie

De zeep is dermatologisch getest en dierproefvrij. Wel getest op vrienden en familie:)

Alle ingrediënten van de B-Natural zepen zijn verantwoord en gecertificeerd. Zoveel mogelijk maak ik gebruik van biologische producten. De natuur en onze planeet zijn mij zeer dierbaar, daarom hou ik - waar ik kan - rekening met het kopen van eerlijke grondstoffen. Niet alleen tijdens het productieproces, maar ook bij de verzending van de zepen. Er worden geen dierlijke vetten gebruikt. De zeep bevat geen kleurstoffen, alcohol, parabenen of siliconen. Ook gebruik ik geen agressieve sulfaten (SL(E)S) en schuimverbeteraars.

Alle zepen worden handgemaakt en hebben daardoor hun eigen karakter.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items