opc_loader

Wensenlijst

Midzomerwandeling 21 juni 2023

Litha / Midzomerfeest

Ik nodig je van harte uit om met me mee te gaan met de Midzomer kruidenwandeling langs de Oolderplas in Herten.

Het is de langste dag van het jaar, na deze dag zal het zonlicht weer afnemen. Midzomernacht wordt gezien als een magische nacht waarin alles mogelijk is.

Om dit feest te vieren maak je tijdens de wandeling een eigen Kruidwis. Ontdek de heks in jezelf :)

12,00

cadeauverpakking

100% Natuurlijk
Pure verzorging
Eigen productie

Zet op wensenlijst
Beschrijving

Voel de magie van de natuur!

Tijdens deze speciale Midzomer editie gaan we tijdens de kruidenwandeling zelf een Kruidwis maken.

Een kruidwis is een bos van 7 inheemse kruiden. 7 is een heilig getal. Maar als we op meer kruiden uit gaan komen deze avond is dat vast geen probleem:)

Deze speciaal bij elkaar gezochte kruiden werden in vroegere tijdens gebruikt om de (natuur)goden te danken of als zoenoffer ingezet.

Een kruidwis werd bij de deur, boven een wiegje of in de stal gehangen waar de dieren stonden. Dit om voorspoed, geluk en bescherming te vragen.

Op 24 juni is het Midzomer. Dat betekent dat de plantenkracht dan op zijn sterkst is. Tijdens deze wandeling stel je zelf de kruiden samen die jou het komende jaar geluk, liefde en voorspoed gaan brengen. 


Alles met aandacht en respect voor de natuur en moeder Aarde.

“Only if we understand, can we care. Only if we care, we will help. Only if we help, we shall be saved.” ― Jane Goodall

Extra informatie

Toen ik jaren geleden zelf meedeed aan een kruidenwandeling ging er een wereld voor me open.

Vanaf dat moment kijk ik heel anders naar een wegberm, tuin of het bos. Overal zijn er eetbare of geneeskrachtige kruiden te vinden. 

Tijdens mijn Herborist opleiding leerde ik de waardevolle stoffen die er in deze “gewone” blaadjes zitten. Hoe goed ze voor ons mensen zijn. Die kennis wil ik graag met je delen.

Ik nodig je van harte uit om met me mee te gaan met een kruidenwandeling in het groen. We gaan op zoek naar eetbare en of geneeskrachtige wilde kruiden.

Ontdek welke kruiden, bomen, struiken en vruchten er op dat moment groeien en bloeien. Ruik, voel, proef de blaadjes die je altijd wel al gezien hebt, maar waarbij je misschien niet wist dat ze eetbaar waren of je ze medicinaal kon inzetten.

Leer wat kruiden doen met jou en je gezondheid. Hun werking maar ook een stukje magie.

Sommige kruiden zijn heel goed voor bijvoorbeeld muggenbultjes, ondersteunend voor je spijsvertering of heerlijk verzorgend voor je huid. Andere kruiden geven je bescherming, of trekken voorspoed en liefde aan. 

Met deze kruidenwandeling wil ik je een natuurbeleving geven waardoor je daarna altijd met andere ogen kijkt naar de natuur om je heen. Eetbare wilde planten bevatten vitaminen en mineralen die je nodig hebt om gezond te blijven. Als je door de natuur loopt zul je ervaren wat er allemaal groeit aan ‘superfood van eigen bodem’.

Voel, beleef en ervaar hoe dicht bij je huis de natuur er voor je is.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Trek makkelijke schoenen aan die tegen een stootje kunnen. De wandeling is in kilometers niet ver, maar het terrein is onverhard.

Na afloop ontvang je een zakje met heerlijke kruiden thee om thuis nog even na te genieten van de wandeling.

Begintijd 19.00

Startlocatie:

Picknicbankje bij de Oolderplas

Aan de dijk 

6049MB Herten

Voor vragen mail naar:

brigitte@b-natural.nl

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items